Nieuws

Stad zoekt uitbater voor lege ruimte in gerenoveerde Parkloods

De stad Antwerpen zoekt gemotiveerde kandidaten voor de invulling van een lege wind- en waterdichte ruimte in de Parkloods van Park Spoor Noord.

Enkele jaren geleden opende de gerenoveerde Parkloods in het midden van het park de deuren voor het publiek. Naast een expo- en evenementenhal, kantoren, een buurtsporthal en een nieuwbouwsporthal omvat het gebouw ook een cascoruimte. Hiervoor zoekt de stad een gemotiveerde uitbater voor een periode van negen opeenvolgende jaren. 

Een invulling als horecaruimte, activiteitenruimte of een combinatie van beide is mogelijk. De ingebruikname start uiterlijk op 1 maart 2018 en de uitbating opent ten laatste op 1 juli 2018 de deuren. 

Doordat de zaak minimaal zes dagen per week geopend is, ondersteunt ze de levendigheid en de sociale activiteiten in het park. Bezoekers moeten er zeker terecht kunnen tussen 12 uur ’s middags en 18 uur ’s avonds. Deze openingsuren kunnen desgewenst uitgebreid worden naar 10 uur ’s morgens tot middernacht. 

De aangeboden ruimte situeert zich in het gebouw aan de kant van het park ter hoogte van Viaduct Dam en bestaat uit een gelijkvloerse en een eerste verdieping. Er horen ook twee buitenterrassen bij. De oppervlakte van de gelijkvloerse verdieping bedraagt 185m² en de buitenterrassen 165m². 

Park Spoor Noord, gelegen tussen de wijken Dam, Stuivenberg en Seefhoek, is uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Antwerpen. Zowel buurtbewoners, sporters en verenigingen als gewone bezoekers hebben hun weg naar dit 17 hectare grote stedelijk landschapspark gevonden. Het park biedt veel ruimte voor ontmoeting, sport en spelactiviteiten. 

Kandidaat-concessiehouders kunnen voor meer informatie terecht op www.ondernemeninantwerpen.be/cascoruimtepsn.  Op de website staan ook de inschrijvingsdocumenten die ten laatste op 19 januari 2018 om 14 uur aangeboden moeten worden op het volgende adres: Den Bell, Francis Wellesplein, 1, 2018 Antwerpen.

(bericht en foto : Stad Antwerpen)