Mobiliteit en Verkeer

Staking woensdag 13 februari : TUI-vluchten van en naar Antwerp Airport worden verplaatst naar Eindhoven

Omwille van de nationale staking op 13 februari zal luchtvaartmaatschappij TUI fly volgende woensdag alle geplande vluchten vanuit of naar Belgische luchthavens afleiden naar andere luchthavens.  Op Antwerp Airport worden de vluchten van TUI afgeleid naar Eindhoven Airport.

Het gaat voorlopig alleen om de TUI-vluchten.  "Voor de andere vluchten is het nog afwachten tot woensdag zelf, om te zien of er stakingsbereidheid is op Antwerp Aiport", aldus Marcel Buelens, CEO van de Antwerpse luchthaven. "De Veiligheid moet 100% gewaardeerd kunnen worden". 

De reizigers die een TUI-vlucht geboekt hebben, worden met bussen naar de alternatieve luchthaven gebracht. Ook in de omgekeerde richting, voor wie op een alternatieve luchthaven landt op 13 februari, is busvervoer geregeld. 

Touroperator TUI en luchtvaartmaatschappij TUI fly annuleren geen vluchten en doen al het mogelijke om de passagiers zo snel mogelijk te laten vertrekken.

Er is extra personeel voorzien om de klantenservice te versterken. Alle betrokken reizigers worden momenteel gecontacteerd en worden op de hoogte gebracht van de oplossingen voor hun vertrek of aankomst.