Nieuws

Start werken aan de Handelsbeurs

Vandaag zijn de renovatiewerken aan de Handels- en Schippersbeurs en Lange Nieuwstraat 20-22-24 in Antwerpen gestart. Alle voorbereidende en archeologische werken zijn afgerond en alle nodige vergunningen liggen klaar.

Het historisch waardevolle project voorziet in een hotel in de Lange Nieuwstraat 20-22-24, een publieke doorgangs- en ontmoetingsruimte in de Handelsbeurs, een restaurant in de Schippersbeurs en een ondergrondse parking onder de Handelsbeurs en het hotel. Dit jaar starten de werken aan de daken van de Schippersbeurs en de restauratie van de pagaddertoren. Als alles volgens plan verloopt, zal het project klaar zijn tegen eind 2018. De gloednieuwe parking en de Handelsbeurs zullen vanaf dan toegankelijk zijn voor het grote publiek. Het geplande hotel opent in 2019 de deuren.

Hotel, publieke doorgang, restaurant en ondergrondse parking

Het hotel in de Lange Nieuwstraat wordt een luxehotel met 138 kamers van de wereldwijde keten Autograph/Marriott. Het hotel zal de authenticiteit van de locatie respecteren en maximaal gebruikmaken van historisch waardevolle elementen. Het zal uitgebaat worden door het Nederlandse investerings-, ontwikkelings- en managementbedrijf Borealis Hotel Group.

Na renovatie zal de Handelsbeurs ook opnieuw zijn publieke functie vervullen, net zoals in het verleden. Het gelijkvloers wordt immers een doorgangs- en ontmoetingsruimte. Daar zullen ook evenementen in een uniek kader kunnen plaatsvinden.

Onder de Handelsbeurs en het hotel komt een nieuwbouw-parking voor ongeveer 293 auto's en 125 fietsen, te bereiken via de inrit aan de Sint-Katelijnevest 55. Q-Park staat in voor de uitbating van de parking.

De volgende twee jaar werken het architectenbureau ELD Partnership en de aannemer Denys intensief samen onder vakkundige leiding van Orientes als gedelegeerd bouwheer.