Media en Cultuur

Sterrenrestaurant 't Zilte verhuist naar andere locatie binnen MAS

Tweesterrenrestaurant 't Zilte verhuist in de loop van 2020 naar een andere locatie binnen het MAS op het Eilandje, waar het de voorbije tien jaar gehuisvest was.

Chef Viki Geunes wil naar eigen zeggen ook zijn gastronomische concept 'verregaand vernieuwen'. In maart sluit het restaurant, om in april alweer te heropenen op de nieuwe locatie. 't Zilte zal volgend jaar zijn noordelijke zicht op de haven inruilen voor een panoramische kijk op de Antwerpse skyline.

'Met deze 180°-wissel in het MAS willen Geunes en zijn team door een totaalherbronning van het restaurantconcept nog meer inzetten op pure gastronomische beleving', klinkt het in een mededeling. 'Na bijna tien mooie en succesvolle jaren is 't Zilte klaar voor een nieuwe episode', aldus Geunes zelf. 'Wij willen ons restaurantconcept verder verdiepen en uitpuren. We lanceren volgend jaar een nieuwe vorm van beleving en hebben hiervoor een andere omgeving nodig.'

Naast de locatie zal ook de inrichting, gastronomie en branding 'een nieuw jasje' krijgen in 2020, klinkt het nog mysterieus.

(Bron en foto: © Belga)