Human Interest

Straatartiesten wijzen u de weg op de Meir

Het Antwerpse stadsbestuur heeft zaterdag streetacts ingezet om shoppers op een ludieke manier te wijzen op mogelijke inbreuken van de coronamaatregelen. De straatartiesten tonen mensen hoe het wél moet en zorgen voor een grappige noot op de Meir.

"We hebben zes mensen, drie koppels van twee, ingehuurd om het publiek met de zachte hand in de juiste richting te duwen mocht dat nodig zijn", zegt Dirk Delechambre, perscoördinator van de stad Antwerpen. "Het gaat om een eenmalig initiatief, we hopen dat het niet nodig zal zijn om dit te herhalen, maar alle beetjes helpen om mensen te informeren over de maatregelen in onze winkelstraten."

Het stadsbestuur had eerder al verschilende maatregelen getroffen, zoals pijlen op de grond die de gewenste wandelrichting aangeven en grote ledschermen die shoppers aan de regels herinneren. Al bleek maandag bij de heropening van de winkels dat niet iedereen zich daar heel veel van aan trok en dat er dus nog altijd door mekaar gelopen werd.

De Antwerpse politie patrouilleert om te zorgen dat iedereen voldoende afstand houdt, tot hiertoe werden nog geen incidenten gemeld.

Foto Belga