Mobiliteit en Verkeer

streetartcollectief maakt muurschilderingen langsheen het fietspad aan het Galgenweel

Benieuwd naar het Antwerpen na de werken aan de Oosterweelverbinding? Een aantal fraaie muurschilderingen langs het fietspad aan de Galgenweel op Linkeroever geven je binnenkort een eerste voorsmaakje. De tekeningen worden aangebracht door het streetartcollectief Treepack. Dat kreeg van Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, de opdracht om het fietspad op te fleuren en er de toekomst van Oosterweel te verbeelden.

De locatie is bewust gekozen: het fietspad ligt tussen het recreatiegebied Galgenweel en de tijdelijke werfweg in het projectgebied op Linkeroever. Al van bij de start van de werken wilde Lantis kost wat kost de fietsverbinding behouden. De fietsweg werd zelfs voorzien van vernieuwde straatverlichting. Het is een mooi voorbeeld van de vele verbeteringen aan fietsinfrastructuur die dankzij de Oosterweelverbinding gerealiseerd worden.

Wonen, werken en ontspannen

De langverwachte sluiting van de Ring gaat dit jaar van start met de eerste werken op Rechteroever. De werken zijn nodig om het verkeer rond Antwerpen weer vlot te trekken en tegelijkertijd meer leefbaarheid te creëren voor wie woont, werkt of zich verplaatst in de stad. Samen met de stad Antwerpen werden er 18 leefbaarheidsprojecten gedefinieerd die mee zorgen voor een upgrade aan ruimte, vermindering van geluidsoverlast en gezondere lucht.

Artiesten aan het werk 

Tussen 8 en 13 maart kan je de artiesten van Treepack op vijf verschillende plekken langs het Galgenweel zien sprayen en schilderen. Een waaier van topics komt aan bod: natuur, recreatie, luchtkwaliteit en mobiliteit. Benieuwd naar het eindresultaat? Je kan de artiesten te voet of met de fiets bewonderen. Het fietspad blijft namelijk in gebruik. Je geniet er meteen van de prachtige natuur op Linkeroever. #DitIsOosterweel!

(bericht en foto © Treepack)