Media en Cultuur

Stripdagen in Wilrijk

Liefhebbers van strips kunnen dit weekend hun hart ophalen tijdens de Wilrijkse Stripdagen.  

Yoko Tsuno, Suske en Wiske, Blake en Mortimer, FC De Kampioenen: u kan geen stripheld bedenken of ze zijn wel terug te vinden in 't Vlaams Stripcentrum. Dat heeft onder meer een indrukwekkende verzameling van 30.000 stripverhalen. 

U kan de stripbibliotheek en alle andere diensten van 't  Vlaams Stripcentrum ontdekken tijdens de 28e editie van de Wilrijkse Stripdagen. Die vinden plaats op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Plaats van afspraak is zoals steeds 't Vlaams Stripcentrum en de zalen van het aanpalende centrum 't Spant aan de Boomsesteenweg.

Enkele niet te missen activiteiten tijdens de Stripdagen:

  • Hec Leemans, de tekenaar van de successerie 'FC De Kampioenen', viert zijn honderste album met een bezoekje aan de Wilrijkse stripdagen. Hij geeft een signeersessie op zaterdag 6 oktober tussen 14 en 16 uur.
  • Ook heel wat andere stripauteurs uit binnen- en buitenland komen hun werk signeren tijdens de Stripdagen. Meer details vindt u op de Facebookpagina van 't Vlaams Stripcentrum.
  • 't Vlaams Stripcentrum lanceert een nieuw tijdschrift: 'Stripkiosk'. Dat zet de schijnwerpers op de periode 1920-1980, waarin het beeldverhaal een hoge vlucht nam. Tijdens de Stripdagen wordt het nulnummer van dit nieuwe tijdschrift voorgesteld. 

Wilrijkse Stripdagen
't Vlaams Stripcentrum en 't Spant, Boomsesteenweg 335-337
www.vlaamsstripcentrum.be
inkom: vrijwillige bijdrage
za 6 en zo 7/10 van 10.00 tot 17.00 uur

(foto : 't Vlaams stripcentrum)