Nieuws

Studenten blokken op markante plekken in Antwerpen

Vanaf deze week blokken opnieuw duizenden studenten samen in Antwerpen. GATE15, het platform voor de Antwerpse student, richt onder de noemer STUDY360 twaalf markante pop-upblokplekken in waar 500 Antwerpse studenten terechtkunnen. De groep stad Antwerpen neemt ook andere initiatieven om studenten in alle rust en stilte samen te laten blokken: zo openen de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen opnieuw de deuren voor 200 studenten.

Vanaf vandaag tot begin juli wordt er in Antwerpen weer samen geblokt. Met STUDY360 richt het  studentenplatform GATE15 twaalf markante bloklocaties in, samen goed voor 500 studieplekken:

• een statige vergaderzaal met 360° uitzicht over stad en Schelde bij SDWORX (Noord);
• een afgesloten vergaderzaaltje bij Den Bell (Zuid);
• een historische kasteelkamer in Het Steen;
• een akoestische zaal Tarmac of de coworking space TAKEOFFANTWERP_ bij GATE15, midden in de studentenbuurt;
• een splinternieuwe loftlocatie in Campus National;
• een volledige twaalfde verdieping van de Antwerp Tower (vlakbij het station Antwerpen-Centraal en de Franklin Rooseveltplaats);
• in De Tuin van het HETPALEIS (Theaterplein);
• in de leeszaal van het Letterenhuis;
• op de twaalfde verdieping van de Noordster (FOD Financiën), met een uitzicht op Antwerpen en de haven;
• in de boulevard van het MAS, op de achtste verdieping, met panoramisch uitzicht;
• in het oude kerkmeesterbureau van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een exclusieve en extra rustige studieplek.

Om te kunnen studeren op één van deze toplocaties moeten studenten slechts éénmaal registreren via de website www.study360.be. Op dit moment hebben al ruim 3000 studenten een toegangscode aangevraagd. Met deze unieke code kunnen ze de hele blokperiode op elke locatie inloggen. Op de site zelf kunnen ze eenvoudig en snel live zien hoeveel plekjes er nog vrij zijn per locatie. Studenten kunnen genieten van een warm onthaal, massagestoelen en gratis wifi. ING ondersteunt de studenten met schrijfmaterialen en kopieermachines op de grote locaties en fruitmanden op alle blokplekken. Bovendien zorgt ING ook voor de broodnodige ontspanning met pingpong- en kickertafels.

Koffie Verheyen houdt de studenten wakker, terwijl Chaudfontaine voor de nodige hydratatie zorgt met water. Op de website van STUDY360 kunnen studenten zien op welke locaties de dranken gratis worden aangeboden. En tot slot garandeert CM dat studenten in alle stilte kunnen studeren: op elke blokplek krijgen de studenten een gratis paar oordoppen.

Alle praktische informatie (locaties, openingsuren en faciliteiten) staat op www.study360.be.

Naast de locaties van STUDY360, biedt ook Zorgbedrijf Antwerpen blokplaatsen aan, meer bepaald in de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen. Daar kunnen in totaal zowat 200 studenten terecht.

Op al deze locaties zijn zeker senioren in de buurt die de studenten die dat willen, met plezier zullen be(groot)moederen. Er is ook gratis wifi in de dienstencentra en woonzorgcentra.

Wie graag in een dienstencentrum of woonzorgcentrum komt studeren, neemt het best van tevoren even contact op met de locatie. Dat kan telefonisch of per e-mail. Op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/studeren vinden studenten een overzicht van alle dienstencentra en woonzorgcentra die de deuren openzetten en hun contactgegevens.

(bericht : stad Antwerpen)