Nieuws

Succesvolle week voor Antwerpse politie: zes arrestaties en veel inbeslagnames

In de afgelopen week heeft de politie in Antwerpen een aantal drugdealers kunnen identificeren en oppakken.

Afgelopen donderdag organiseerde het wijkonderzoeksteam van de wijk City een gecoördineerde actie om de overlast aan te pakken die voortvloeit uit druggerelateerde feiten. Tijdens het toezicht viel het oog van de onderzoekers op een man die zich verdacht gedroeg. Toen de politie de man wilde controleren, vluchtte hij weg en gooide hij tijdens zijn vlucht meteen een aantal zaken op de grond. Wat verder kon hij door de politie staande gehouden worden. Ook bij hem thuis werd een huiszoeking verricht. Daar werd nog een tweede verdachte aangetroffen en verschillende zaken die wijzen op de verkoop van drugs.

In totaal werd verpakkingsmateriaal, een precisieweegschaal, een bivakmuts, 81,5 gram cocaïne, 313 gram heroïne en 120 gram mengmiddel gevonden. De aangetroffen drugs hebben een straatwaarde van zo'n 13 000 euro. De verdachten, twee mannen van 35 en 61 jaar, werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De 35-jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Bij een gelijkaardige actie op zaterdag volgde de politie een verdachte transactie. Eén van de verdachten werd meteen staande gehouden. Al snel bleek dat hij net heroïne gekocht had van de andere man. Zowel de koper als de verkoper werden gearresteerd. Tijdens een huiszoeking bij de verkoper werd bijna een halve kilo heroïne gevonden. De drugs werden net als een grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen. De koper van 48 en de verkoper van 46 werden gearresteerd en kwamen bij de onderzoeksrechter. De 46-jarige verkoper werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Arrestatie na overlast

Ook het wijkonderzoeksteam Oost kon een dealer van de straat halen. Het team kreeg de afgelopen tijd een aantal klachten binnen over een woning waarvan vermoed werd dat er drugs verhandeld werd. Er werd kortstondig toezicht georganiseerd en wat later werden meer dan 500 XTC-pillen, meer dan 2500 gram speed, bijna 110 gram cannabis, verpakkingsmateriaal, 4 GSM-toestellen en 750 euro gevonden. 

De twee verdachten, een man van 41 en een vrouw van 35 die aanwezig waren in de woning, werden gearresteerd en komen vandaag bij de onderzoeksrechter. De 41-jarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

(Bericht en foto : Lokale Politie Antwerpen)