Nieuws

Suske en Wiske zwaaien laatste bezoekertjes uit

Het derde en vierde leerjaar van Vrije Basisschool Belzele uit Evergem bezocht vandaag als laatste het Suske en Wiske – Kindermuseum. Een bijzonder moment voor het Kindermuseum én de kinderen, want na hun uitstap werden ze uitgezwaaid door niemand minder dan Suske en Wiske zélf! 

Terwijl het Kindermuseum zich klaarmaakt voor de feestelijke sluiting op 1 juli, bezocht de laatste school de interactieve tentoonstelling. Meer dan zes jaar lang ontving tante Sidonia duizenden kinderen met hun klas of hun familie en hielp hen op weg in het museum.

De rondleiding van de kinderen uit Evergem eindigde wel heel bijzonder. Na de interactieve rondleiding en een workshop striptekenen verrasten Suske en Wiske de kinderen met een bezoek. Zij kwamen speciaal langs om de laatste bezoekertjes uit te zwaaien.

Gelukkig sluit het Kindermuseum maar tijdelijk. Na een grondige renovatie aan het gebouw wordt de interactieve tentoonstelling aangepakt. Over exact een jaar opent het Kindermuseum terug zijn deuren met een gloednieuwe tentoonstelling voor jong én oud! 

Van de sluiting maakt het Suske en Wiske – Kindermuseum een echt feestje met: De Bruisende Braderie! Dit is een gezellig, zomers snuffelmarktje voor de hele familie. Op de markt vind je unieke spullen van het Kindermuseum, zoals decorstukken, verkleedkleren, spelletjes, maar natuurlijk ook Suske en Wiske-spullen. Daarnaast is er om 14 uur een veiling met de meest exclusieve decorstukken van het Kindermuseum. Een deel van de opbrengst van de verkoop schenkt het Kindermuseum aan een goed doel: De Windmakers. Dit is een creatief project voor kansarme kinderen uit de omgeving. 

(bericht en foto : Provincie Antwerpen)