Politiek

Tentenkamp-actie "Betaalbaar wonen" in Arenawijk

PVDA organiseert een tentenkamp-actie op de Arenaweide op zaterdag 15 september. Met dit tentenkamp wil de PVDA samen met de buurtbewoners meer inspraak en informatie eisen over de afbraak, de verkoop en de renovatie van de wijk. De PVDA eist dat betaalbaar wonen een speerpunt wordt van het volgende stadsbestuur.

De partij zal de Arenaweide bezetten van 11u tot 13u00. Omstreeks 11u30 zullen Peter Mertens, lijsttrekker in Antwerpen, Leen Swinnen, van de werkgroep wonen van de PVDA en Kristof Vissers, districtsraadslid en lijsttrekker in Deurne de concrete eisen voor de renovatie en opbouw van de Arenawijk toelichten.

Op de melodie van "Marina, Marina, Marina" brengt PVDA een ludiek protestlied samen met de buurtbewoners onder muzikale begeleiding.

Met de tentenkamp-actie wil de partij de aandacht vragen voor de onzekerheid en de vele vragen van de bewoners van de Arenawijk. PVDA Deurne organiseerde eind augustus een bewonersvergadering en ging de afgelopen weken rond met een enquête. De resultaten van deze enquête worden zaterdag bekendgemaakt.

(Bericht : PVDA Antwerpen)