Nieuws

The Beacon wordt proeftuin voor postcorona-werkplek

Innovatieplek The Beacon lanceert het project 'New Work'. Bedrijven die oplossingen hebben om de werkplek gezond, veilig en productief te maken, kunnen hun technologie twee maanden lang proefdraaien in de kantoren van The Beacon op de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. De beste oplossingen worden bekroond met prijzen tot 15.000 euro.

Nu de meeste mensen stilaan terug naar kantoor gaan, wordt het duidelijk dat deze plek niet meer dezelfde zal zijn als vroeger. Desinfecterende gel, markeringen op de vloer en mondmaskers zijn intussen een bekend beeld. Maar volgens The Beacon is er nu en in de toekomst meer nodig om de werkvloer helemaal weerbaar te maken.

Binnen de technologiegemeenschap van The Beacon zijn er hiervoor al heel wat oplossingen ontwikkeld: armbanden om de fysieke afstand te meten, camera’s om mensen te tellen of afstanden te bewaken, of oplossingen om de toegang tot publieke plaatsen te reguleren.

Daarbij komt nu het project 'New Work'. Bedrijven die technologie hebben ontwikkeld om de werkplek gezond, veilig en productief te maken, kunnen hun product of dienst uitproberen in een actieve werkomgeving. Het kantoorgebouw op de Sint-Pietersvliet in Antwerpen, waar 30 bedrijven van The Beacon gehuisvest zijn, wordt de proeftuin van dienst.

Privacy, veiligheid en communicatie

“Dit project toont waar The Beacon voor staat: samen innovatieve oplossingen creëren voor de stad van de toekomst” zegt Wim De Waele, voorzitter van The Beacon. “Met 'New Work' maken we niet enkel de kantoren van The Beacon weerbaar, maar leggen we een fundament dat nog vele andere toepassingen zal kennen. Dit opent ook een wereld van nieuwe opportuniteiten, zowel voor de technologie- als voor de vastgoedsector”.

Twee maanden lang zullen bedrijven hun technologie kunnen proefdraaien. De beste toepassingen zullen worden bekroond, met een hoofdprijs van 15.000 euro voor de winnaar. Daarnaast zal het project 'New Work' ook aandacht besteden aan drie randvoorwaarden die essentieel zijn in een hoogtechnologische omgeving: privacy, de veiligheid van de apparatuur, en de communicatie naar residenten en werknemers.

The Beacon voert dit project uit met een aantal partners uit de vastgoedsector. “Covid-19 heeft een enorme impact op de vastgoedsector. Buitenruimte en een comfortabele thuiswerkplek winnen aan belang in de residentiële sector, en in retail-, horeca- en kantoorvastgoed zijn de uitdagingen talrijk. Door deel te nemen aan dit project geven we duurzame en slimme oplossingen een duwtje in de rug”, aldus Luc Van Maercke, Algemeen Directeur van Vooruitzicht.

Naast Vooruitzicht nemen ook Quares, Bopro, Revive, Van Wellen Group en Immogra als partner deel aan dit project. The Beacon vermeldt dat er nog gesprekken gevoerd worden met andere actoren uit de sector.

Bedrijven die willen deelnemen aan dit project kunnen zich tot 12 juni inschrijven via de website http://www.thebeacon.eu/newwork.

(Foto: © Pixabay)