Mobiliteit en Verkeer

Tien stoeten met tien vervoersmiddelen voor vierde Ringlandfestival

Het tien-stoetenfestival, georganiseerd door burgerbewegingen Ringland, stRaten-Generaal en Ademloos, trekt 9 september door de stad. Er zullen op tien verschillende plaatsten stoeten vertrekken met tien verschillende vervoersmiddelen.  Het thema van het festival is deze keer niet de overkapping van de ring maar wel duurzame mobiliteit.

Het einddoel van de stoeten is Spoor Oost in Borgerhout. Elke stoet die daarnaar toe gaat bestaat uit een type voertuig, wandelaars, andersmobielen, rollers ( skaters, rolschaatsers, monowheels en steppers red.), fietsers, elektrische fietsen, de waterbus, brommers en moto's, bus en tram, de trein, en auto's

Wanneer ze aankomen begint het echte festival, dit jaar gepresenteerd daar Bart Cannaerts. De vorige edities hadden elk als onderwerp de overkapping van de ring, maar omdat die overkapping is bevestigd zal het nieuwe thema een meer duuzame mobiliteit zijn. Het festival wil de modal-shift in beeld brengen, dat wil zeggen dat er meer ruimte en veiligheid voor de zachte weggebruiker wordt gecreëerd.

Voor het succes van het festival moeten onder meer Stef Kamil Carlens, Slongs Dievanongs, Guga Baul, Tine en Pieter Embrechts en Sarah Ferri zorgen. Zij worden begeleid door de Ringlandband. Er zal ook heel wat (kinder)animatie worden voorzien. Bovendien zullen de resultaten van Straatvinken ook worden voorgesteld. De organisatie hoopt op zo'n 10.000 bezoekers. 

Voor wie van buiten Antwerpen wil vertrekken zijn er ook vier voorstoeten. Wie mee wil deelnemen aan één van de tien stoeten kan meer informatie vinden op www.ringland.be.