Nieuws

Tuin Oude Pastorie wordt in ere hersteld

Aannemer Caethoven Wegenbouw is vorige week begonnen met de aanplanting van de buitenomgeving rond de Oude Pastorie in Wuustwezel-centrum. De hinder blijft tijdens de werken beperkt.

De Oude Pastorie in de Dorpsstraat, sinds kort de nieuwe thuis van de Gemeentelijke Academie, werd eerder dit jaar in haar oude glorie hersteld. Nu is de tuin van het beschermd gebouw aan de beurt.  “Aannemer Caethoven Wegenbouw zal eerst de riolering nakijken en daarna met bomen, struiken en bodembedekkers een gezellige binnentuin creëren waar het fijn is om te vertoeven”  verduidelijkt schepen Mai Van Thillo (CD&V).

Ook de rest van de omgeving wordt aangepakt en verfraaid  met verschillende soorten linden, beukenhagen en kleurrijke bodembedekkers.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken duren tot eind februari 2018. Omdat er vooral in de omgeving van de Pastorie zelf wordt gewerkt, blijft de hinder beperkt. De parkeerplaatsen aan de voorzijde van het gebouw worden afgesloten, maar de Muziekacademie en GC Kadans blijven bereikbaar tijdens de werken via het plein Achter d’Hoven.