Mobiliteit en Verkeer

Twee nieuwe haltes voor de Waterbus

De Waterbus krijgt vanaf 1 juli twee extra haltes : Lillo en Liefkenshoek bij het noordelijke Scheldetraject. Werknemers van terminals en havenbedrijven, op zowel de linker- als rechteroever, krijgen hiermee een waardevol vervoersalternatief van en naar het hoge noorden van de haven. De Twin City Liner 1 en 2 zorgen voor een betrouwbare dienstverlening met een uitgebreide capaciteit tot 140 personen.

Meevaren op een zonovergoten open bovendek is met deze twee nieuwe schepen bovendien een leuk extraatje aan het begin of einde van de werkdag. Of gewoon als zomerse gezinsuitstap, om nadien te verdwalen in het pittoreske Lillo en/of het groene Liefkenshoek. De halte Lillo is interessant voor heel wat medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan. Bovendien functioneert De Waterbus binnen deze dienstregeling ook als ‘veerdienst’, met een snelle verbinding tussen de linker en rechter oever.

Zeven dagen per week vaart ieder half uur een waterbus tegen 40 km/h over de Schelde. Ook tijdens het weekend ben je zo op een uurtje vanop het Steenplein in Lillo en vice versa. In de dienstregeling is ook rekening gehouden met de shiftwissels van havenwerknemers.

Dienstregeling en tarieven

Het standaardtarief voor een enkele rit blijft 3 euro per zone, een retour ticket 5 euro. Voor een enkele havenoverzet van oever naar oever betaal je 1 euro voor een retourticket. Dit is geen aparte overzetdienst, maar maakt deel uit van de uitgebreide noordelijke route. Maand- en jaar abonnementen zijn ook verkrijgbaar. De fiets, die mag zoals gewoonlijk gratis mee. Meer praktische informatie via: https://www.dewaterbus.be/nl