Justitie

Twee verdachten van drugsgeweld blijven aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding bevestigd van twee verdachten van een reeks geweldsdelicten in de buurt van Park Spoor Noord. Een derde verdachte werd vorige week door de raadkamer onder elektronisch toezicht geplaatst. Het parket ging in beroep tegen die beslissing, waardoor hij ook nog altijd in de gevangenis zit.

De drie verdachten van 18, 19 en 26 jaar werden op 4 december opgepakt bij verschillende simultane huiszoekingen in Antwerpen, Hoboken en Deurne. De huiszoekingen kaderden in een gerechtelijk onderzoek naar het drugsgeweld in de buurt van Park Spoor Noord. In maart werden de wijken rond het park geteisterd door verschillende aanslagen. Op 6 maart staken onbekenden wagens in brand: een VW Golf in de Biekorfstraat, een BMW in de Rupelstraat in Antwerpen en een Renault Clio in de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken. Als een reactie op die feiten werden dan weer aanslagen gepleegd met granaten. Zo werd er onder meer een granaat onder een auto gegooid in de nacht van 7 op 8 maart in Dijlestraat.

Tijdens het verdere onderzoek kon een criminele organisatie in kaart gebracht worden. Leden van die organisatie komen bij de feiten in beeld als verdachte, maar ook als slachtoffer. Eerder werden al een 22-jarige en een 24-jarige gearresteerd. Twee weken geleden werden nog drie verdachten opgepakt. De raadkamer handhaafde de aanhouding van de 18- en 26-jarige. Zij gaan wellicht in beroep en verschijnen dan net als de 19-jarige binnenkort voor de kamer van inbeschuldigingstelling.