Mobiliteit en Verkeer

Vanaf 27 april werken op E313 tussen Wommelgem en Ranst

Om maximaal gebruik te maken van de huidige verkeersluwe periode op de snelwegen, zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf maandag 27 april grondige onderhoudswerken uitvoeren op de E313. Tussen Wommelgem en Ranst wordt over een afstand van ongeveer 7 km de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden worden de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer er over één rijstrook passeren. Overdag is enkel de rijstrook die wordt aangepakt afgesloten en zijn er meestal drie rijstroken beschikbaar. Enkel op zaterdag 2 mei wordt er ook overdag gewerkt en moet het verkeer over één rijstrook. Tegen maandagochtend 4 mei zullen de werken volledig afgerond zijn.

Op de E313 is de rechterrijstrook tussen Wommelgem en Ranst in de richting van Hasselt in slechte staat. Deze strook wordt daarom over een afstand van ongeveer 7 km grondig vernieuwd met twee lagen nieuw asfalt. De werfzone begint kort voor het rondpunt van Wommelgem en loopt tot aan de snelwegparking in Ranst. Ter hoogte van de parking in Ranst wordt ook een kleiner gedeelte van de middelste rijstrook vernieuwd.
De huidige verkeersluwe periode biedt een opportuniteit die het Agentschap Wegen en Verkeer maximaal wil benutten om werken op doorgaans zeer drukke snelweglocaties met zo weinig mogelijk hinder voor het verkeer uit te voeren.
 
Fasering en hinder

De werken worden ’s nachts en in het weekend uitgevoerd om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden. De werken starten vanaf maandagavond 27 april en zullen een week later, tegen maandagochtend 4 mei, volledig afgerond zijn. Tijdens de meeste nachten in deze periode moet het verkeer richting Hasselt over één rijstrook passeren. Overdag is enkel de rijstrook waaraan gewerkt wordt afgesloten. Het verkeer beschikt dan over drie rijstroken. Enkel op zaterdag 2 mei wordt er ook overdag gewerkt en moet het verkeer over één rijstrook. De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) richting Hasselt worden tijdens de eerste twee nachten afgesloten. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via de calamiteitenroute P, verkeer voor de afrit wordt omgeleid via het complex Oelegem van de E34. De afrit naar de snelwegparking in Ranst wordt gedurende vier nachten afgesloten. Voor het verkeer op de E313 richting Antwerpen is er geen hinder.

(bericht en afbeelding Wegen en Verkeer)