Mobiliteit en Verkeer

Vanaf maandag vier nachten hinder op R2 in Waaslandhaven in Antwerpen

Het agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf volgende week gedurende vier opeenvolgende nachten onderhoudswerken uit op de R2 in de Waaslandhaven in Antwerpen.

Van maandag- tot en met donderdagnacht wordt het wegdek van de R2 vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid (nummer 10) en het knooppunt met de E34. Dat meldt het agentschap.

Het wegdek van de R2 is plaatselijk aan vernieuwing toe. Om te vermijden dat de schade aan het wegdek toeneemt en om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te waarborgen, zijn er volgens Wegen en Verkeer herstellingen nodig. Tussen het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid en het knooppunt met de E34 worden er daarom lokale asfaltherstellingen uitgevoerd. De R2 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen, maar het verkeer moet ter hoogte van de werfzone meestal over één rijstrook passeren en sommige opritten zijn tijdelijk dicht.

Om de hinder te beperken, voert het agentschap de werken 's avonds en 's nachts uit, tussen 20 en 6 uur. Wegen en Verkeer houdt ook rekening met de ploegenwissel in de haven 's avonds. Zo worden sommige opritten pas na 22 uur afgesloten en wordt het verkeer op de R2 pas nadien op één rijstrook gezet. Het agentschap wijst er nog op dat asfaltwerken erg weergevoelig zijn. 

(bericht  : Agentschap Wegen en Verkeer - foto Google Street View)