Sport

Vanaf volgend seizoen tweede stijger uit 1B mogelijk na barrages

Vanaf volgend seizoen kan een tweede ploeg uit 1B promoveren naar de Jupiler Pro League. Dat heeft de Algemene Vergadering van de Pro League vandaag beslist.

'Vanaf komend seizoen 2020-2021 is een extra stijger uit 1B mogelijk, door de invoering van barragewedstrijden tussen de 15e uit de Jupiler Pro League en de tweede uit 1B', zo tweette de Pro League. De kampioen uit 1B promoveert rechtstreeks, de rode lantaarn uit de Jupiler Pro League degradeert.

Er komt volgend seizoen geen Jupiler Pro League met achttien ploegen in 1A. De Algemene Vergadering van de Pro League stemde het voorstel weg, zo bevestigde initiatiefnemer en Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere na afloop. De vereiste tweederdemeerderheid werd niet gehaald. Uit de Algemene Vergadering van 15 mei, wanneer beslist werd om na 29 speeldagen een punt te zetten achter de competitie in 1A en daar sportieve gevolgen aan te koppelen, vloeide heel wat onvrede voort. Degradant Waasland-Beveren op kop, maar ook Antwerp, Virton en promotiekandidaat Beerschot startten verschillende procedures op, bij voornamelijk het BAS en de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).

(foto Pixabay)