Justitie

Veertig maanden cel voor overval op nachtwinkel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Saidullah S. en Musa K. veroordeeld tot veertig maanden cel voor een gewapende overval op een nachtwinkel in Antwerpen. De uitbater raakte daarbij gewond.

De politie werd op 21 februari kort voor 8 uur naar nachtwinkel City Express in de Montignystraat geroepen. De uitbater was het slachtoffer geworden van een gewapende overval. De man verklaarde dat drie mannen zijn zaak waren binnengestapt. Een van hen bleef aan de deur staan en wilde die op slot doen, de twee anderen kwamen naar de toonbank. 

De overvallers namen snel wat pakjes sigaretten en sloegen op de vlucht. Saidullah S. en Musa K. werden door een snelleresponsteam van de lokale politie van een tram geplukt. Beiden hadden bloed op hun kledij. Musa K. had het mes - dat Saidullah S. hem gegeven had - en de gestolen sigaretten op zak. De derde overvaller kon ontkomen.

De uitbater herkende Saidullah S. als de overvaller met het mes. Musa K. had de sigaretten meegenomen. De beklaagden erkenden dat ze in de nachtwinkel waren geweest, maar niet om hem te overvallen. Ze wilden bier kopen, maar toen ze de hoge prijs zagen, dachten ze dat de uitbater hen wilde oplichten. Het kwam tot een discussie, waarbij Saidullah S. de uitbater een slag met de vlakke hand had gegeven. Hij ontkende met het mes te hebben uitgehaald. De rechtbank vond hun uitleg ongeloofwaardig, gelet op de verwondingen van het slachtoffer. De feiten werden bewezen verklaard en de beklaagden kregen drie maanden meer dan het openbaar ministerie gevorderd had.

(afbeelding Google Street View)