Nieuws

Verhitte ruzies, een man die een jointje rolt... het leven zoals het is voor de politie

De wijkteams van de politie trokken er vrijdagavond samen met de mobiele eenheid het Orida-fietsteam op uit in hun werkgebied. De aandacht ging uit naar allerhande vormen van overlast, waaronder alcohol- en drugsgebruik, agressie en verkeersinbreuken. Eén fietser werd opgemerkt toen hij een overtreding beging. De man (22) werd gecontroleerd en bleek rond te rijden op een gestolen fiets. De fiets werd meegenomen, de man zal zich moeten verantwoorden.

Er werd ook een luxueus huurvoertuig met Duitse nummerplaat gecontroleerd. Het huurcontract bleek niet in orde en de bestuurder (23) toonde de politie een identiteitsbewijs dat toehoorde aan zijn broer. De man werd meegenomen en de wagen werd in beslag genomen. 

Een man (29) die werd betrapt toen hij een joint aan het rollen was, probeerde de controle te bemoeilijken door een schandaal te maken en te roepen naar de omstaanders. Hij werd beloond met een bestuurlijke aanhouding voor het verstoren van de openbare orde. 

In totaal werden 49 verkeersinbreuken beboet. De politieploegen werden ook verschillende malen aangesproken bij verhitte ruzies, ze konden bemiddelend optreden en verdere escalatie vermijden. Wanneer de inspecteurs ergens opmerkten dat er een deur van een pand openstond, gingen ze telkens over tot controle om uit te sluiten dat er een inbraak plaatsvond.