Politiek

Verjonging op kieslijst Vlaams Belang

Op de Vlaams Belang-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zullen na vaste waarden Filip Dewinter en Anke Van dermeersch, op een en twee, enkele nieuwe namen een kans krijgen.

De derde plaats is voor lokaal partijwoordvoerder Sam van Rooy, voormalig gemeenteraadslid Peggy Pooters staat op vier en op de vijfde plaats is voor Cedric Cornelissen, de Antwerpse jongerenvoorzitter van Vlaams Belang.

Dewinter blijft het grote boegbeeld, maar zegt ook oog te hebben voor verjonging en vernieuwing. "Ik kan me voorstellen dat er een tijd zal komen wanneer ik de fakkel aan Sam van Rooy zal doorgeven, maar laat hem nu eerst nog wat ervaring opdoen in de gemeenteraad", zegt hij.

Ook de districtslijst van Vlaams Belang Antwerpen krijgt enkele jonge kandidaten bovenaan. Lijsttrekker wordt Antwerps partijvoorzitter Isabelle Huysmans.Plaats 2 is voor Cederic Cornelissen en de derde en vierde plaats zijn respectievelijk voor Veroniek Dewinter en Michel Cardon, een voormalig partijraadslid van N-VA Antwerpen.

Vlaams Belang koos voor de slogan 'Antwerpen blijft van ons' om de Antwerpse kiezer op 14 oktober te overtuigen.

(foto © Belga)