Nieuws

Verklein mee de afvalberg en schrijf je in voor FC Minder Afval

6,3 versus 2,1 kilogram. Zo groot is het verschil in kilo’s restafval van Antwerpenaars die meededen met FC Minder Afval en die niet meededen. Deze campagne daagt je uit om 100 dagen lang met minder afval te leven. 

Begin dit jaar schreven honderden Antwerpse huishoudens zich in voor FC Minder Afval. 100 dagen lang probeerden ze zo afvalvrij mogelijk te leven. Op de website www.fcminderafval.be konden ze hun afvalproductie volgen en ervaringen en foto's delen. Ze kregen ook elke week tips en weetjes om hun hoeveelheid afval te verminderen. 

Zeep en huishoudfolie

Zoals het gebruik van een simpel stuk zeep. Zeker in coronatijden wassen we onze handen zeer vaak. Hoeveel plastieken flesjes gebruikte je al? Terwijl een gewoon stuk zeep evengoed reinigt én ontsmet. Of huishoudfolie. Een kom etensresten kan je net zo goed afdekken door er een ander bord op te plaatsen. 

 

Goed voor de portemonnee

Bovendien voel je zulke gewoontes ook in je portemonnee. Gooi geen etensresten weg, maar maak eens een maaltijd met restjes. Je bespaart afval en geld.

Doe mee

Wil je ook meedoen met team FC Minder Afval en tips delen en krijgen? Schrijf je dan tot en met 9 augustus in op www.fcminderafval.be. Vanaf 10 augustus start de uitdaging om 100 dagen te leven met minder afval.

(bericht en foto : Stad Antwerpen)