Economie

Vernieuwde Colruyt in Westmalle klaar voor opening

Komende woensdag opent de Colruyt Laagste Prijzen-winkel in Westmalle zijn deuren na een verbouwing. De winkel is volledig vernieuwd en de versmarkt is groter geworden. Dat betekent dat klanten vanaf nu keuze hebben uit een ruimer assortiment verse producten. De ingang van de winkel is dichter bij de parking. Bij de renovatie zijn ook duurzame keuzes gemaakt.

Gerant Ellen Mertens: “Een van de meest opvallende veranderingen is de vernieuwde en uitgebreide versmarkt. Je hebt daardoor keuze uit een nog ruimer assortiment verse producten, zoals groenten, fruit, kaas of bereide gerechten. Vers vlees vind je in een zelfbedieningstoog, voorverpakt in handige porties. Zo zie je meteen de hoeveelheid en de prijs. Er is een gekwalificeerde beenhouwer aanwezig om je te allen tijde met raad en daad bij te staan.”

Door de nieuwe indeling kunnen klanten nog aangenamer en efficiënter boodschappen doen. De ingang van de winkel is verplaatst en ligt dichter bij de parkeerplaatsen. Daardoor is het inladen van boodschappen nu nog makkelijker. Bovendien is de parking heringericht en er zijn 37 extra parkeerplaatsen, met nu in totaal 106 plaatsen. Er is een laadpaal voor elektrische auto’s. Ook voor fietsen zijn er plaatsen voorzien.

De vernieuwde Colruyt Westmalle draagt bij aan duurzame ontwikkeling. De winkel wekt energie op met zonnepanalen en gaat bewust om met water, onder andere door regenwater op te vangen. Dankzij efficiënte isolatie, ventilatie, koeling en verwarming heeft de winkel een goede energiebalans en kan de CO2-impact verlaagd worden.

Omwille van de coronamaatregelen is er geen opendeuravond bij de opening. Gerant Ellen Mertens: “Kom de vernieuwde Colruyt in Westmalle in de eerste week ontdekken, dan zorgen wij voor een klein welkomstgeschenk.”