Mobiliteit en Verkeer

Vernieuwing complex Noorderlaan - A12 in Ekeren start op 5 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op vrijdagavond 5 mei 2017 met een vernieuwing van het op- en afrittencomplex Noorderlaan (nr. 16) van de A12 in Ekeren. De verschillende op- en afritten krijgen een nieuwe wegverharding en de aansluiting van de A12 naar Luithagen-Haven krijgen een extra rijstrook. De werken zijn nodig om het complex klaar te maken voor het extra verkeer dat er langs zal rijden tijdens de werken aan de Oosterweel. De werken aan het complex duren tot 22 mei 2017. Tijdens die periode zullen de verschillende op- en afritten tijdelijk afgesloten zijn.

Extra verkeer voor complex Noorderlaan tijdens bouw Oosterweel

Wanneer de werken aan de Oosterweelverbinding starten, zal het verkeer alternatieve routes moeten volgen. Het op- en afrittencomplex Noorderlaan (nr. 16) van de A12 in Ekeren zal daardoor meer verkeer te verwerken krijgen. AWV voert van 5 mei tot 22 mei 2017 aanpassingen en vernieuwingswerken uit aan alle takken van het complex om ervoor te zorgen dat de weginfrastructuur dit extra verkeer aankan.

Nieuwe brugvoeg en verbreding voor verbindingen met Luithagen

AWV start de werken aan de verbindingen van de A12 met de Noorderlaan aan de kant van Luithagen-Haven. De opritten vanuit Luithagen-Haven naar de A12 noord en zuid krijgen tussen 5 en 15 mei een nieuwe brugvoeg en een nieuwe toplaag in asfalt. Aan de noordelijke en zuidelijke afritten van de A12 naar Luithagen-Haven wordt eerst een bochtverbreding gerealiseerd en daarna ook de toplagen in asfalt vernieuwd. Die werken duren van 5 tot 22 mei.

Nieuwe toplagen voor verbindingen met Noorderlaan

De overige verbindingen van de Noorderlaan met de A12 worden tussen 5 en 20 mei enkel voorzien van een nieuw wegdek in asfalt. Tijdens het asfalteren wordt elke verbinding gedurende drie nachten en twee dagen volledig afgesloten voor het verkeer.