Mobiliteit en Verkeer

Vernieuwing fietspad Bredabaan in Merksem en Schoten

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het fietspad van de Bredabaan (N1) op de grens van Merksem en Schoten. De werkzone situeert zich tussen de kruispunten met de Merksemheidelaan en de Horstebaan in de richting van Kapellen/Brasschaat.

Het fietspad van de Bredabaan tussen de kruispunten met de Merksemheidelaan en de Horstebaan is versleten en aan vernieuwing toe. Het huidige fietspad bestaat uit klinkers en ligt voornamelijk ter hoogte van de in- en uitritten van de winkelparkings erg oneffen. Dat biedt weinig comfort voor fietsers op dit drukke traject. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal daarom het oude fietspad opbreken en vervangen door een nieuw, comfortabel fietspad in asfalt.
 
Eén week verkeershinder, handelszaken steeds bereikbaar

De werken starten op maandag 24 augustus en zullen 5 werkdagen in beslag nemen. Tijdens deze periode is het fiets- en voetpad richting Kapellen/Brasschaat afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten via de overzijde van de weg passeren.  Op de rijweg richting Kapellen/Brasschaat wordt de rechterrijstrook ingenomen. Gemotoriseerd verkeer passeert er dus tijdelijk over één rijstrook.
Alle handelszaken langs de Bredabaan blijven tijdens de werken steeds bereikbaar. De handelszaken gelegen aan Winkelstap Merksem blijven bereikbaar via de Merksemheidelaan. De handelszaken gelegen op de site van Carrefour Schoten blijven bereikbaar via de Horstebaan. De in- en uitritten naar deze sites langs de kant van de Bredabaan zijn niet toegankelijk.

(bericht en afbeelding Agentschap Wegen en Verkeer)