Sport

Victor Campenaerts neemt met NTT deel aan virtuele Ronde van Zwitserland

Victor Campenaerts zal volgende week met zijn team NTT deelnemen aan de virtuele Ronde van Zwitserland. De werelduurrecordhouder komt in de vierde etappe in actie.

De virtuele Ronde van Zwitserland, de 'Digital Swiss 5' (DS5), is een reeks van vijf afzonderlijke races die gereden zullen worden over delen van het oorspronkelijke parcours van de editie van 2020 van de Ronde van Zwitserland, die door de coronacrisis werd afgelast. 'Ik kijk uit naar mijn eerste virtuele race', legde Campenaerts in een eerste reactie uit. 'Het is goed dat de wedstrijden relatief kort zijn, een uurtje ongeveer. Zo blijft het spannend. Ik ben blij opnieuw te kunnen racen en hoop een goed resultaat te halen.'

Tijdens de vierde etappe, waarin Campenaerts in actie komt, moeten er 37 kilometers afgelegd worden, met onderweg twee stevige hellingen. Naast NTT zullen nog achttien professionele wielerteams deelnemen aan de virtuele Ronde van Zwitserland. Die zal live te volgen zijn voor de fans op de Facebookpagina's van de deelnemende teams.