Sport

Viroloog Van Ranst pessimistisch over afwerken voetbalcompetities

Viroloog Marc Van Ranst hecht weinig geloof in het integraal afwerken van de Belgische voetbalcompetities, die na 29 speeldagen stilgelegd werden tot minstens 1 mei. 'Massa-evenementen zijn een van de laatste dingen die we zullen toelaten', vertelde Van Ranst vandaag aan VTM NIEUWS.

De Pro League stelde een beslissing over het hernemen van de competities en in welke vorm nog even uit. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven), die advies geeft aan de voetbalinstanties, is pessimistisch. 'Ik hoop dat de competities afgewerkt worden, maar ik vrees dat het onmogelijk zal zijn', aldus de professor. 'Ik zie weinig mogelijkheden.

Als de maatregelen enigszins blijken te werken, gaan we die aanhouden. We gaan die niet plots overboord gooien zodat we massa-evenementen kunnen organiseren. Veel mensen samenbrengen, daarover moeten we heel waakzaam zijn.' Van Ranst ziet wel nog een opening om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp af te werken. 'Misschien dat er nog een symbolische bekerfinale achter gesloten deuren kan gespeeld worden, maar de competitie echt redden zal moeilijk zijn.

(foto Pixabay)