Politiek

Vlaams Belang sluit kantoor aan Van Maerlantstraat

Na meer dan 35 jaar sluit het Vlaams Belang het secretariaat in de Van Maerlantstraat 14 aan het St Jansplein te Antwerpen. Het Vlaams Belang-Vlaams Blok-lokaal was niet alleen een administratief secretariaat maar vooral een sociaal centrum met een (dagelijks geopende) bar en een volksrestaurant. 

De corona-crisis zorgt ervoor dat het secretariaat al meer dan zeven maanden bijna permanent gesloten is. Aangezien het einde van het huurcontract er op 1 januari 2021 aankomt, werd beslist om het secretariaat te sluiten. Alle activiteiten van het Vlaams Belang worden vanaf heden dan ook geconcentreerd in het centrale secretariaat aan de Amerikalei 98.

Filip Dewinter: “Met het sluiten van dit iconische en historische secretariaat wordt een bladzijde in de partijgeschiedenis van het Vlaams Blok-Vlaams Belang omgedraaid. Nostalgische herinneringen? Ongetwijfeld! Maar ook een kans voor de toekomst. Met het inzetten op digitalisering, de herinrichting van het secretariaat aan de Amerikalei en het centraliseren van alle Antwerpse secretariaten (eerder dit jaar sloot het Vlaams Belang-secretariaat aan de Lakborslei te Deurne) wil het Vlaams Belang zich voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen in 2024.”