Gezondheid

Vlaming vindt kraantjeswater ongezonder en minder lekker

 Kraantjeswater heeft bij veel Vlamingen nog steeds de perceptie tegen, blijkt uit onderzoek van UAntwerpen, Water-Link en het Vlaams Kenniscentrum Water. 66 procent drinkt dan ook voornamelijk flessenwater.

Flessenwater is honderd keer duurder dan kraantjeswater, we hebben drie liter water nodig om één liter flessenwater te produceren en de productie van flessenwater vergt 1.000 tot 2.000 keer meer energie dan de productie van kraantjeswater. Daarnaast is er nog de schadelijke impact van plastic flessen op het milieu en het feit dat dat plastic wordt gemaakt uit fossiele brandstoffen. Toch is Vlaanderen op Europees niveau een topverbruiker van flessenwater.

Onderzoekers van de UAntwerpen, in samenwerking met Water-Link en het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa), ondervonden dat de Vlaming het niet heeft voor kraantjeswater. Hij gaat ervan uit dat het ongezonder is en minder lekker dan flessenwater.

'Flessenwater wordt bovendien nog altijd gezien als een vorm van status', zegt Dirk Halet, strategisch coördinator bij Vlakwa. 'Het is de norm tijdens sociale aangelegenheden en restaurantbezoekers zijn zonder probleem bereid om ettelijke euro's neer te tellen voor een bekend watermerk.'

(Themabeeld ©Pixabay)