Gezondheid

Voetbalclub houdt benefiet voor ex-speler in rolstoel die nu kledij ontwerpt

Voetbalclub Seja organiseert een benefiet voor haar ex-speler Steven Claeys. De 24-jarige man had drie jaar geleden een dramatisch ongeval in Australië. Hij brak zijn rug en raakte verlamd tot aan zijn borst, waardoor hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde. 

Er wachtte Steven een lange revalidatie, maar hij kwam er sterk uit. Eind 2016 startte hij met een vriendin zelfs een eigen kledinglijn voor rolstoelgebruikers op. Daar maakte ATV ook een mooie reportage over: https://atv.be/nieuws/video-mode-voor-rolstoelpatienten-37937. 

Zijn ex-club Seja wil dat initiatief graag ondersteunen en zet daarom tijdens haar startdag komende zaterdag 2 september een aantal acties op het getouw. De opbrengst gaat integraal naar de kledinglijn van Steven. 

Het programma  voorziet naast bekerwedstrijden voor jeugd en veteranen, ook voetbalinitiaties voor de allerjongsten. Verder worden er fotoshoots genomen voor het Seja-stickerboek, met als omkadering een springkasteel en eet-en drankkraampjes. Met ‘Seja zingt’ krijgt de dag een muzikaal slotintermezzo.   

Wie wie meer wil vernemen over de kledinglijn kan Steven Claeys contacteren via sjbclaeys@gmail.com - info@makt.be.

Alle activiteiten vinden op zaterdag 2 september vanaf 11u plaats in de clubomgeving van Seja, Laaglandlaan 385 in Merksem.