Sport

Voetbalclubs gaan getooid in regenboogkleuren voor diversiteitscampagne

Het Belgisch voetbal gaat komend weekend getooid in regenboogkleuren. De Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF gaven vandaag het startschot voor de diversiteitscampagne 'Football for All', tegen homofobie, racisme en andere vormen van ongelijkheid.

Komend voetbalweekend staat volledig in het teken van verdraagzaamheid en inclusie. De KBVB, die februari doopte tot de maand tegen de homofobie, en de Pro League organiseerden in het kader van de sensibiliseringscampagne verschillende regenboogacties. Zo zullen de aanvoerders van de teams uit 1A en 1B de wedstrijden van de 27e speeldag afwerken met een kapiteinsband in regenboogkleuren. Ook de cornervlaggen in beide professionele competities en bij een groot aantal amateurteams zullen regenboogvlaggen zijn.

Na de weekendwedstrijden zullen de spelers zowel de aanvoerdersbanden als de cornervlaggen van hun team handtekenen, waarna de regenboogattributen geveild worden. De opbrengst daarvan wordt integraal geschonken aan twee initiatieven. De Pro League koos voor het vormingsprogramma van het Mechelse museum Kazerne Dossin, dat vanuit het verleden onderzoekt hoe we vandaag kunnen samenleven, en het refugeproject van de Fondation Ihsane Jarfi, een opvangcentrum in Brussel voor LGTB-jongeren die vanwege hun geaardheid thuis niet meer terechtkunnen.

 

(archieffoto Pixabay)