Nieuws

Voetbaltornooi ‘Iedereen op het veld’ op Wereldvluchtelingendag

Op woensdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, vindt het voetbaltornooi ‘Iedereen op het veld’ plaats op de terreinen van de Antwerpse Bosuil. Doel van dit tornooi is de integratie van vluchtelingen en asielzoekers onder de aandacht te brengen.

Maar liefst 40 clubs nemen die dag deel aan dit multiculturele voetbaltornooi. Iedereen is welkom om te komen supporteren en te genieten van de randanimatie. Het tornooi is een organisatie van Rode Kruis-Vlaanderen, Fedasil, Croix Rouge, Royal Antwerp FC, de Pro League, de Koninklijke Belgische voetbalbond en Sporting A.

Er betreden niet minder dan 40 gelegenheidsclubs de ‘heilige grond’ van de Bosuil. De meeste van de deelnemende ploegen bestaan uit asielzoekers en vluchtelingen, afkomstig uit verschillende Belgische opvangcentra. Ook het officiële scheidsrechterkorps en het vrijwilligersteam bestaan uit mensen met een vluchtelingenachtergrond.

Het initiatief wil de integratie van asielzoekers en vluchtelingen onder de aandacht brengen door hen samen te brengen rond een sport die iedereen verbindt. Voetbal is immers één van de meest laagdrempelige sporten, gekend om zijn multiculturaliteit en diversiteit. De volledige dag staat dan ook in teken van ontmoeting via sport en dit op alle mogelijke niveaus: als speler, scheidsrechter, supporter, steward & vrijwilliger.

De eerste match van het tornooi wordt om 10 uur afgetrapt door schepen Ludo Van Campenhout. Inkom is volledig gratis.