Media en Cultuur

Volledige bibliotheekcollectie van DIVA opnieuw voor het publiek toegankelijk

De volledige bibliotheekcollectie van DIVA is opnieuw voor het publiek toegankelijk. In een smaakvol ingerichte leeszaal ontdekt de bezoeker gespecialiseerde magazines, kostbare werken en naslagwerken uit de onderzoeksbibliotheek. Voor de inrichting van het interieur sloot DIVA een sponsorovereenkomst af met de Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY. 

Luk Lemmens, voorzitter van de Museumstichting: “We vinden het belangrijk dat DIVA niet alleen focust op tentoonstellingen, maar ook een echt kenniscentrum is waar men zich kan documenteren over alle facetten van de edelsmeedkunst, juwelen en diamant. Daarnaast willen we ook een open huis zijn met een lage drempel. Deze keuze vertaalt zich ook in het interieur, dat met zijn sobere lijnen ook een mooi contrast vormt met DIVA’s weelderige tentoonstellingskamers.”

Op enkele jaren tijd slaagde het bibliotheekteam van DIVA erin de bibliotheekcollecties van de voormalige musea voor Zilver en Diamant te integreren, de ca. 1.500 kostbare werken te conserveren, 23.000 werken te verhuizen naar het nieuwe depot en opnieuw publiek toegankelijk te maken. Ook een deel van de bibliotheekcollectie van het Modemuseum is vanwege renovatiewerken in de leeszaal van DIVA te raadplegen tot 2020.

De Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY tekende samen met DIVA de inrichting van de leeszaal uit. Ze koos o.a. voor de populaire String rekken en meubilair van het merk Normann Copenhagen. Door outside-the-box te denken en niet voor een klassieke bibliotheekinrichting te kiezen, mikt DIVA op een breed publiek van zowel onderzoekers, studenten als particulieren met een brede interesse voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant.

De leeszaal is vrij te bezoeken op:

  • donderdag en vrijdag tussen 10:00 -12:00 en 13:00 - 17:00
  • elke 1ste en 3de zaterdag van de maand tussen 10:00 - 13:00 
  • op maandag, dinsdag en tijdens schoolvakanties is het enkel mogelijk om op afspraak de bibliotheek te bezoeken. 

Vragen? Neem dan contact op per mail bibliotheek@divaantwerp.be of bel op het nummer 03 360 52 40.

(bericht en foto :  © DIVA)