Gezondheid

'Voorstel van matchen zonder publiek wordt volgende week besproken'

Volgende week bespreekt de Nationale Veiligheidsraad of er voetbalwedstrijden achter gesloten deuren mogen plaatsvinden. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) vandaag aan de RTBF. Kort daarvoor maakte premier Sophie Wilmès (MR) bekend dat alle massa-evenementen, zoals festivals, tot 31 augustus worden verboden.

'Er is een voorstel gedaan opdat voetbalwedstrijden achter gesloten deuren kunnen doorgaan', stelde De Crem. 'Het ligt op de tafel en zal worden besproken tijdens de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad die volgende week is voorzien.' Ter herinnering, sinds midden maart ligt de Jupiler Pro League stil vanwege de coronacrisis. De beheerraad van de Pro League besliste daarna dat het niet wenselijk was de competitie na 30 juni verder te zetten. Er werd een unaniem voorstel geformuleerd aan de Algemene Vergadering om het seizoen 2019-2020 niet te hervatten.

Op 24 april komt de Algemene Vergadering samen om het onderwerp te bespreken. Door het verbod op massa-evenementen tot 31 augustus zouden alvast de Bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp en de return in de promotiefinale tussen OHL en Beerschot achter gesloten deuren moeten worden gespeeld, als ze al geprogrammeerd worden. Ook de eerste speeldagen van volgend seizoen dreigen dan zonder publiek te moeten worden afgewerkt.

(foto Pixabay)