Mobiliteit en Verkeer

Waslijst aan overtredingen tijdens verkeersactie

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West hield samen met de wijkteams een actie en controleerde zowel in uniform als in burger wagens. Daarbij werden heel wat overtredingen vastgesteld.

Een dame dacht een controle te vermijden door net voor de controlepost af te slaan. Ze reed echter tegen de richting een eenrichtingsstraat in. Ze bleek onder invloed van drugs en haar wagen was niet gekeurd en niet verzekerd. Ze mocht haar rijbewijs en haar wagen afgeven.

Twee personen met een voorlopig rijbewijs bleken ook onder invloed van drugs. Bovendien vervoerden ze ondanks hun voorlopig rijbewijs passagiers en hadden ze geen 'L' hangen. Ze mochten hun voorlopig rijbewijs meteen voor 15 dagen afgeven. Een derde bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed rond in een onverzekerde wagen dewelke in beslag werd genomen.

Een man probeerde een grondige controle te vermijden door te benadrukken dat hij erg gehaast was. De reden werd al snel duidelijk, de man moest zijn rijexamen opnieuw afleggen na een rijverbod. Zijn wagen werd in beslag genomen tot hij kan bewijzen dat hij opnieuw mag rijden.

Twee bestuurders reden rond met een rijbewijs dat in België niet erkend wordt. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor de inbreuk en een Belgisch rijbewijs moeten aanvragen. Twee andere bestuurders reden rond zonder hun rijbewijs.

Een man werd tijdens de actie twee keer na elkaar betrapt en beboet voor het niet dragen van zijn veiligheidsgordel. In totaal kregen 7 personen een boete voor het niet dragen van de gordel of voor het gebruik van de gsm achter het stuur. 9 foutparkeerders werden ook beboet. Een bestuurder had drugs op zak en kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgeschoteld.

(bericht en foto : Politie Antwerpen)