Mobiliteit en Verkeer

Waterkeringspoorten in Antwerpen gaan dicht wegens hoogwater

Er wordt voor de komende dagen hoogwater op de Schelde voorspeld, wat ook een impact zal hebben op Antwerpen. De waterkeringspoorten zullen vanaf vanavond 23 uur gesloten worden.

De verwachtingen zijn momenteel dat het water vannacht en morgen overdag eerder beperkt over de blauwe steen komt. Op vrijdag zouden de kaaienparkings volgens de huidige voorspellingen zeker onder water komen te staan. Automobilisten verwijderen daarom best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens. De stad Antwerpen plaatst in de loop van vandaag de nodige signalisatie. De wagens van de bestuurders die het parkeerverbod negeren, zullen getakeld worden op hun kosten. 

Uit voorzorg zullen de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien gesloten worden vanaf vandaag om 23 uur. De parkings oprijden is vanaf dan niet meer mogelijk. Ze gaan vermoedelijk terug open op vrijdag 13 januari om 21 uur. Wie bij gesloten waterkeringspoorten de parkeerterreinen af wil rijden, gebruikt de aangeduide nooduitritten. Het is sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.