Mobiliteit en Verkeer

Wegenwerken en verkeersmaatregelen in Antwerpen

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste wegenwerken in Antwerpen. Meer info over alle wegenwerken  in Antwerpen vindt u op de website van Slim naar Antwerpen.

Hooftvunderlei afgesloten tussen Turnhoutsebaan en het districtshuis 

Op woensdag 19 december (vanaf 9 uur) wordt er een stukje van de rijbaan hersteld op de Hooftvunderlei. Hierdoor is de straat van 9 uur tot donderdagochtend 6.00 uur afgesloten tussen de Turnhoutsebaan en het districtshuis voor het doorgaand verkeer.

Tot 20 december: Nutswerken Deurnsebaan 

De dringende herstellingswerken aan de elektriciteitsleidingen gaan door op het fietspad/voetpad langs de Deurnsebaan ter hoogte van huisnummer 67. De werfzone begint op 35 meter van de hoek met de Sint-Bartholomeusstraat en is 20 meter lang. Ze zal ook een gedeelte van de rijbaan innemen. 

  • Auto’s zullen beurtelings de werf passeren dankzij tijdelijke verkeerslichten.
  • Fietsers en voetgangers kunnen passeren via een corridor afgeschermd van de rijbaan.

Om de panden langs de werfzone te bereiken, worden er loopbruggen voorzien.

Tot 6 januari: Kammenstraat autovrij 

Ook dit jaar wordt de Kammenstraat afgesloten voor auto’s tijdens de eindejaars- en koopjesperiode. Van zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari 2019 is de straat autovrij van 11 tot 19 uur.

Tot eind februari 2019: voorbereidende werken aan het Albertkanaal 

Het Albertkanaal en zijn bruggen worden verhoogd en verbreed. Vooraleer het Albertkanaal wordt verbreed, moeten de nutsleidingen verplaatst worden. De aannemer neemt hiervoor op de Metropoolstraat één rijstrook in ter hoogte van de Kruiningenstraat wat voor grote hinder zorgt. Het autoverkeer kan beurtelings passeren, dit wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten.

(bericht : Stad Antwerpen)