Mobiliteit en Verkeer

Werken aan Jan De Voslei voor op schema

De vernieuwing van het wegdek van de Jan De Voslei in Antwerpen gaat goed vooruit. De aannemer zal daardoor vroeger kunnen beginnen aan de tweede fase van de werken. Die start nu donderdag 17 maart.

Verkeerssituatie tijdens fase 2

Tijdens fase 2 is het kruispunt met de Camille Huysmanslaan volledig afgesloten voor het verkeer. Wie met de wagen richting Boomsesteenweg moet volgt dan de omleiding voor doorgaand verkeer via de Jan Van Rijswijcklaan en de Singel. Ook de Jan De Voslei is dan afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Verkeer dat de Jan De Voslei dwarst, wordt omgeleid via het VIIde Olympiadekruispunt.

Zonder tegenslagen zal fase 2 duren tot het begin van de paasvakantie. In dat geval zal de Jan De Voslei tijdens de eerste week van de paasvakantie tijdelijk in beide richtingen worden opengesteld voor doorgaand verkeer. In de tweede week van de paasvakantie begint de aannemer dan aan fase 3 van de werken (aanleg nieuw wegdek Jan De Voslei richting stadscentrum). Rond half mei zullen de werken klaar zijn.

(afbeelding Agentschap Wegen en Verkeer © AWV)