Mobiliteit en Verkeer

Werken Scheldelaan gaan nieuwe fase in na bouwverlof

Na het bouwverlof start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de Scheldelaan in de Antwerpse haven met de volgende fase van de wegenwerken. Vanaf 3 augustus wordt ter hoogte van het op- en afrittencomplex Lillo gewerkt op de rijstroken richting Antwerpen.

Tijdens de tweede fase van de grootschalige onderhoudswerken krijgen de rijstroken richting Antwerpen een grondig onderhoud. “Dit gebeurt vanaf complex 12 Lillo tot net voor de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis. De weghelft richting Antwerpen wordt dan over de volledige werfzone afgesloten”, aldus het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het verkeer moet in beide richtingen op de andere weghelft, over één rijstrook per rijrichting. Ter hoogte van de brug over Antwerpse Ring is er zelfs maar één rijstrook beschikbaar, voor het verkeer richting Nederland.

Het verkeer dat vanaf het noorden komt, moet aan de witte molen verplicht afslaan naar de Tijsmanstunnel-West om zo via de lus over de Ring aan de andere kant van de snelweg terug aan te sluiten op de Scheldelaan. De op- en afritten van de Ring blijven bereikbaar.

De werken op de Scheldelaan duren nog tot eind oktober.

(Bron en afbeelding: © Agentschap Wegen en Verkeer)