Gezondheid

Wijnegem start bedeling herbruikbare mondmaskers

Op vrijdag 29 mei werden de langverwachte, herbruikbare mondmaskers die het lokaal bestuur Wijnegem bestelde, geleverd. De 13.000 exemplaren worden in het gemeentelijk sportcentrum gesorteerd en in enveloppen gestoken zodat elke inwoner er eentje krijgt. Ook de bedeling start op dinsdag 2 juni en zal enkele dagen in beslag nemen.

Een team medewerkers van het lokaal bestuur Wijnegem steekt de handen uit de mouwen om de maskers te verdelen over 4800 enveloppen. De mondmaskers worden op voorhand gesorteerd per gezin. Je krijgt als inwoner dus een envelop met één exemplaar per gezinslid in je brievenbus. 

Elke envelop is ook voorzien van een handleiding voor het correct gebruik en de veilige reiniging van de maskers

Voor kinderen jonger dan 12 jaar werd eveneens een mondmasker voorzien, ook al is het dragen ervan voor hen niet verplicht. Die extra maskers kunnen door andere leden van het gezin gebruikt worden of gedoneerd worden.

Het lokaal bestuur roept alle Wijnegemnaren op om, als je het mondmasker niet nodig hebt,  het ongeopend aan iemand anders te schenken die het wel kan gebruiken. Je kan je mondmasker ook terug binnenbrengen bij het secretariaat in het gemeentehuis tussen 9 en 12 uur. Het lokaal bestuur zal de overgebleven maskers dan verdelen aan anderen die er nood aan hebben.

De filters die door de federale overheid beloofd werden, komen intussen met mondjesmaat toe in de gemeentes. Wijnegem ontving al zo’n 7000 filterpakketjes (één pakket bevat 2 filters). Helaas nog net niet genoeg om iedere inwoner in Wijnegem te bevoorraden.

Daarom zal er nu, tijdens de bedeling van de gemeentelijke mondmaskers, al bij een deel van de Wijnegemnaren een extra pakketje in de brievenbus vallen met filters. Van zodra de resterende filters toekomen, zal er een nieuwe bedeling voorzien worden.

Over de federale mondmaskers zelf ontving het lokaal bestuur nog geen verdere informatie.

Wijnegemnaren met vragen kunnen zoals steeds terecht op het algemeen nummer 03 288 21 10 of per mail via info@wijnegem.be.


Algemene updates rond de corona-maatregelen worden gebundeld op https://www.wijnegem.be/veilig---mobiel/noodplanning--coronavirus en op de gemeentelijke facebookpagina. 

(bericht en foto : Gemeente Wijnegem)