Nieuws

Willem-Frederik Schiltz geeft uitleg bij incident met vuurpijl

Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz nam na de match tegen Frankrijk bengaals vuur in de hand en werd daarvoor kort aangehouden. Schiltz wou niet reageren voor de camera maar stuurde wel een verklaring per mail : 

"Na afloop van de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk werd op de Antwerpse Dageraadplaats druk nagekaart. Ontgoocheling, verdriet, kameraadschap, troost en ook fierheid werden gedeeld met vrienden en onbekenden."

"Ik zag tussen de vele mensen een vuurpijl op de grond branden naast een vuilnisbak. In een reflex van bezorgdheid voor het brandgevaar heb ik die pijl opgeraapt en rondgekeken waar ik er mee naartoe moest. Uiteraard had ik zelf geen pijl bij. Dat bevestigen ook verschillende getuigen. Ik zag niet meteen een oplossing en stak de pijl boven de hoofden. Er vormde zich spontaan een cirkel van supporters en ik liet me even meeslepen door de emoties van het moment."

"De politie kwam me vragen de vuurpijl op de grond te leggen, wat ik ook meteen deed. Daarna werd ik kort aangehouden. Omdat ook ik bezorgd was voor het brandgevaar begrijp ik uiteraard het terechte optreden van de politie en sta ik achter het verbod op dergelijk vuurwerk. Een eventuele gasboete zal ik dan ook meteen betalen."

(foto Facebook WF Schiltz)