Nieuws

Win tickets voor de 'Maanvaart' van Urania in Hove

Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Volkssterrenwacht Urania én het feit dat de eerste maanlanding 50 jaar geleden plaatsvond, organiseert Volkssterrenwacht Urania op zaterdagavond 20 april een unieke "maanvaart".  Urania geeft hiervoor 10 x 2 tickets weg

Urania nodigt alle geïnteresserden uit voor een feestelijke vaart op zaterdagavond 20 april tussen 19u30 en 23u30.  Om 19u30 wordt er ingescheept op de Flandria 24, waarna het schip koers zet naar de dokken van de Antwerpse haven. Nadat de zon onder is gegaan, verschijnt de planeet Mars aan de avondhemel. Omstreeks 22u30 komt de bijna-volle maan boven de horizon, wat garant staat voor een feeëriek zicht. Tijdens de vaart ontdekken de deelnemers de sterrenhemel vanop één van de twee buitendekken, en tonen de Urania-gidsen hen de sterrenbeelden die op dat moment zichtbaar zijn. Op het voordek van het schip staat de mobiele koepel met Urania's fulldome planetariumshow opgesteld, en Uraniagids Roger trakteert de deelnemers op een boeiende causerie over de maan. Rond 23u30 meert het schip terug aan. 

Praktisch:

  • de prijs voor de vaart, voordracht en planetariumshow is 39 euro
  • vaart, voordracht, planetariumshow en open bar met hapjes en drankjes: 59 euro
  • plaats van afspraak: Londenbrug, Kattendijkdok (Oostkaai 22 te Antwerpen)
  • inschrijven kan door te bellen naar 03/455.24.93, of een email te sturen naar info@urania.be
  • bij veel wind of regen kan het mobiel planetarium niet worden opgesteld uit veiligheidsredenen

Urania geeft 10 duotickets weg voor de vaart, voordracht en planetariumshow.  De eerste 10 die een mailtje sturen naar info@Urania.be zijn de winnaars.  

(bericht en afbeelding : Urania Hove)