Nieuws

Winkeldief duwt 80-jarige vrouw van roltrap

Gisteren zijn twee personen gewond geraakt bij de achtervolging van een winkeldief.  Die had in de Carrefour aan de groenplaats enkele flessen drank gestolen.  In zijn vlucht duwde hij een bejaarde vrouw van de roltrap. Ook de winkeldief raakte daarbij gewond.

Een winkeldetectieve zag gisteen rond 15.20 uur hoe een man sterke drank probeerde te stelen in de Carrefour aan de Groenplaats. Hij volgde de dief en kon hem onderscheppen. Maar de verdachte gaf zich niet zomaar gewonnen en rukte zich los van de winkeldetectieve en liep weg in de richting van het metrostation.

Intussen werd de dief ook nog op de hielen gezeten door een bewakingsagent. Om aan die laatste te kunnen ontkomen, gaf hij een dame van 80 jaar die op de roltrap stond een harde duw. Zowel de vrouw als de winkeldetectieve kwamen daarbij ten val en liepen verwondingen op. In het tumult kon de dief wegvluchten nog voor de politie ter plaatse kwam. Nazicht in de omgeving leverde niets op. Er loopt een onderzoek om de verdachte te kunnen opsporen.

(foto : © BELGA)