Human Interest

Wonderwijven steunen goede doelen

Goed 5 weken geleden startte Marijke Fonteyn een beetje impulsief een groep op facebook, 'de WonderWijven'. Op die 5 weken is de community al aangegroeid tot 5400 volgers.  Bedoeling is dat vrouwen zichzelf kunnen zijn en andere vrouwen steunen.

Marijke Fonteyn : "Een wonderwijf is een madam die met haar twee voeten in ’t leven staat maar zich ook bewust is van haar intuïtie en daar schaamteloos naar handelt. Een wonderwijf gelooft niet in toeval maar rekent op serendipiteit. Ze creëert haar eigen kansen en gunt ook anderen ruimte voor kansen en groei. Een wonderwijf gelooft dat magie mogelijk is en dat zij daar een belangrijk deel aan heeft. Ze geniet van het leven en is dankbaar voor wat op haar pad komt. 

Een wonderwijf is een vrouw die bovenstaande definitie in twijfel trekt op dagen dat het moeilijk gaat. Kwetsbaarheid, zelfrelativering en humor zijn daarbij haar kernwoorden."

Ondertussen hebben de 'Wonderwijven' 4 goede doelen geholpen, er staat een borrel gepland voor 150 dames in 't kerkje van Millegem en zijn er al 4 provinciale vertegenwoordigers, tot in Nederland.  

Goede doelen

De 'Wonderwijven' willen zich ook maatschappelijk engageren. Daarom werden enkele goede doelen gekozen om te steunen, vertelt Marijke. " We hebben onze WonderWijven gevraagd om dit jaar een extra kaartje te sturen. En dit naar een WonderWijf in een rusthuis. In dit digitale tijdperk worden de oudere generatie soms vergeten. Dus wilde ook hen erbij betrekken en beetje gelukkig maken." 

Voor zorgbedrijf Antwerpen werden er kaartjes gestuurd naar Sint Maria in Berchem, Ten Gaarde in Antwerpen en Melgeshof in Merksem.  

Wie interesse heeft in de 'Wonderwijven' kan terecht op hun Facebookpagina