Justitie

Zaak over 'free fights' harde kern Antwerp is voor april 2021

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag een dossier ingeleid over 'free fights', georganiseerde vechtpartijen tussen hooligans van voetbalclubs. Er staan 66 personen terecht.

Door het grote aantal beklaagden trekt de rechtbank vier zittingen uit om de zaak te behandelen: op 12, 14, 19 en 21 april 2021. De feiten waren aan het licht gekomen tijdens het onderzoek naar de aanval van Antwerp-hooligans op supportersbussen van Beerschot-Wilrijk in de zomer van 2017 in Mortsel.

De politie trof in de gsm's van een aantal betrokkenen toen ook afspraken, foto's en filmpjes aan van vechtpartijen. Uit verder onderzoek bleek dat leden van de harde supporterskern van eersteklasser R. Antwerp FC in het geheim illegale gewelddadige bijeenkomsten organiseerden tegen rivaliserende supportersploegen.

Die gevechten vonden plaats op afgelegen plaatsen. Dat de deelnemers toestemming zouden hebben gegeven, betekent volgens het parket nog niet dat de feiten gerechtvaardigd zijn.

De beklaagden worden vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid, aanstoker of lid zijn van een vereniging en verboden wapenbezit.

Er is nog een gelijkaardig dossier hangende met 24 hooligans van Beerschot.

(Bron en foto: © Belga)