Nieuws

Zoersel merkt stijging diefstallen van fietsen in tuinhuizen

De politie van Zoersel merkt op dat er meer en meer fietsen worden gestolen uit tuinhuisjes, bergplaatsen en losstaande garages. Er werden in de eerste maanden van dit jaar bijna dubbel zoveel van zo’n diefstallen genoteerd ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar.

De dieven hebben het niet enkel gemunt op elektrische fietsen, koersfietsen en mountainbikes, maar ook op gewone fietsen en zelfs kinderfietsjes. Er werd de voorbije maanden ook (elektrisch) materiaal meegenomen, dat dan vaak werd gebruikt om in de woning in te breken.

De beveiliging van uw tuinhuis, berging of garage(box) wordt gemakkelijk over het hoofd gezien. Heeft u een slot op uw tuinhuis?

enkele tips
Om onaangename verrassingen te vermijden, enkele tips:

  • Sluit uw tuinhuis, berging of garage goed af met een degelijk slot. Vergeet daarbij niet de eventuele ramen te vergrendelen.
  • Beveilig uw fietsen, zelfs als ze binnen staan! Bevestig ze, als dat mogelijk is, aan een vast voorwerp. U kunt eventueel een muuranker voorzien.
  • Laat uw fiets labelen. 
  • Neem nu al een foto van uw fiets of zorg op zijn minst voor een goede beschrijving.
  • Doe bij diefstal steeds aangifte bij de politie! Maak hierbij gebruik van de bovengenoemde foto. Dat zorgt ervoor dat de politiediensten een gedetailleerdere registratie kunnen uitvoeren. En zeer handig als ze gestolen of achtergelaten fietsen aantreffen, om sneller de rechtmatige eigenaar te achterhalen.

gevonden fietsen
Wanneer de politie de eigenaar van gevonden fietsen niet kan achterhalen, worden de fietsen op de website www.gevondenfietsen.be geplaatst. Heeft u uw verdwenen fiets herkend? Dan kunt u hem opnieuw opeisen met uw aangifte van diefstal, waarin de fiets werd beschreven. Een foto van uw fiets bij de aangifte maakt de teruggave een stuk gemakkelijker.

meer info: Politie Voorkempen, T 03 210 40 00 en www.gevondenfietsen.be