Nieuws

Zorgbedrijf Antwerpen pakt uit met culinaire trend

Zorgbedrijf Antwerpen stelde vandaag zijn aanbod fingerfood voor in woonzorgcentrum De Tol. Het nieuwe aanbod laat senioren toe langer zelfstandig te eten en plezier te beleven aan hun maaltijden. Zorgbedrijf Antwerpen serveert momenteel fingerfood in 3 woonzorgcentra, de andere 15 volgen de komende tijd. 

Zorgbedrijf Antwerpen vindt het erg belangrijk dat bewoners van woonzorgcentra genieten van hun maaltijd en dat die hen smaakt. Sommige bewoners hebben het echter moeilijk om bestek vast te houden, missen een vaste hand of zien niet alles duidelijk. Om alle bewoners de mogelijkheid te geven langer zelfstandig te blijven eten, wordt er voortaan fingerfood geserveerd voor wie dat wenst. Fingerfood is precies wat het Engelse woord zegt: voeding om met de vingers te eten – een hapklare maaltijd die je eet met je handen, zoals frietjes, pizza, tapas… De koks van Zorgbedrijf Antwerpen schenken er bij het bereiden van fingerfood aandacht aan dat het volwaardige, smakelijke en visueel aantrekkelijke maaltijden zijn – net zoals bij de andere maaltijden. Ze denken er daarbij ook over na hoe traditionele gerechten zoals puree kunnen omgevormd worden tot fingerfood, bv. pureeballetjes. 

Weer meer zin om te eten

Onderzoek toont aan dat mensen die op eigen ritme kunnen eten meer eten dan mensen die niet meer zelfstandig (kunnen) eten. Fingerfood doet mensen dus (weer) meer en met meer genot en minder stress eten. Uiteraard blijven de medewerkers van Zorgbedrijf Antwerpen alle bewoners ondersteunen bij de maaltijden, zowel bij de traditionele maaltijden als bij fingerfood. 

Bekroond door Gault&Millau

Zorgbedrijf Antwerpen ontving in 2017 een Gault&Millau Catering Award. Dat Zorgbedrijf Antwerpen vernieuwend met zijn maaltijden omgaat, mensen inspraak geeft in het menu en oog heeft voor de manier waarop de maaltijden bereid worden, speelde daarbij zeker een belangrijke rol. 

(foto : Pixabay)