Mobiliteit en Verkeer

Zware hinder op E313 en Antwerpse ring door ongevallen met vrachtwagens

Er is zware hinder door twee ongevallen met vrachtwagens op de Antwerpse ring en op de E313. De Liefkenshoektunnel op de Antwerpse R2 is tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland.

Even voorbij de Kennedytunnel richting Nederland zijn omstreeks 12.45 uur drie vrachtwagens en twee personenwagens op elkaar ingereden. Twee van de drie rijstroken zijn er versperd en dat geeft meteen lange files tot op de E17 (vanaf Haasdonk) en de E34 (vanaf Zwijndrecht). Twee van de betrokken vrachtwagens moeten worden getakeld.

Op de E313 reden richting Hasselt ook nog eens een vrachtwagen en een personenwagen op elkaar in ter hoogte van Herentals. Beide rijstroken zijn daar versperd, het verkeer kan wel nog over de pechstrook maar dat verloopt volgens het Verkeerscentrum bijzonder moeizaam. Er staat een kilometerslange file.

Het Verkeerscentrum raadt het verkeer over langere afstand van Gent richting Hasselt aan om via Brussel om te rijden. Wie vanuit het Waasland naar Antwerpen wil, kan beter voor de N16, de Temsebrug en vervolgens de A12 kiezen.

(Archieffoto Pixabay)