100% Cultuur woensdag 16 oktober 2019

embed

In 2019 zou Drs. P, alias Heinz Polzer, 100 jaar zijn geworden. Notoire P-liefhebbers/kenners/vrienden Jean Blaute en Jan De Smet laten dit niet ongemerkt voorbijgaan. Samen met de vier prachtige vrouwen-stemmen van Maaike Cafmeyer, Ineke Nijssen, Fay Lovsky en Nele Paelinck geven ze de nodige luister en feestgedruis aan de herdenking van een van de grootste taalvirtuozen uit de Lage Landen.

Het nieuwe Warandeseizoen start in de Expozaal met een solotentoonstelling van Carole Vanderlinden. Deze Brusselse kunstenares toont in de Warande haar eigenzinnige oeuvre. Haar schilderijen houden schijnbare tegenstrijdigheden in zich. Ze zijn fris en tegelijk ogen ze oud. Ze zijn figuratief en tegelijk abstract. Het gebruikte kleurenpalet is een aanlokkelijke combinatie van verzadigde en onverzadigde kleuren.

In Killie Billie de nieuwe voorstelling van Theater FroeFroe staat de echtscheiding van de ouders van Billie centraal… . Een maatschappelijk thema dus … evenwel zonder het belerende vingertje. Dit is figurentheater op snelheid. Een waanzinnige rollercoaster van spel, muziek en video vol spannende, emotionele en ook humoristische momenten.